Ny mobil



dagens låt



NU JÄVLAR ÄR DET SOMMMAR!

Måndag

Hejsan :)
Idag har det var en bra dag, jag är dock trött efter helgen. Började dagen med lite engelska reodvisningar. Efter det så hade vi samhäll då vi hade repetion inför provet som vi har nästa vecka. Annars har dagen vart chill. Det sista på dagen gick vi tipsrunda och sen fick vi gå hem, så jag var hemma vid 10 över 1 så vääärt :D

När jag kom hem så käkade jag lite och har även kollat wallander. Nu tänkte jag sätta mig lite med samhällen och sen dra ut ;) Kanske blir sommargympa ikväll med Josse också :)
Love bruttanbecka

rix fm

Rix fm detta året var helt awesome bra! Runt halv 7 tiden åkte jag, Sanna och Manda med några in till Jönköping. När vi kom in till jkpg så drog vi runt lite och partade. Vi lyssnade på lite musik och levde livet helt enkelt :D
På natten sen så sov jag hos älskling :) Jag träffade de folket jag vill så det var ju bra ;)
Ni som inte var där, missade verkligen något!!!!
love bruttanbecka

lördag

Hejsan.
Nu har jag vaknat för ett tag sedan, käkat lite frukost och kollat klart på filmen jag somnade ifrån igår kväll, P.S i love you. Den filmen är helt okej bra faktik, bara att den är så sorglig.

Ikväll taggar man ju riix fm, runt 3 tiden drar jag till Sanna och träffar henne lite, sen blir det party :D

Ha en bra kväll
Jag förväntar mig att jag träffar dig ikväll! ;)
love bruttanbecka

Filmkyssar med något extra


Bröllop!




Kvällen

Nu har jag just kommit hem från Eksjö stadslopp, nu var det gjort för iår. Jag gick med kajsa, micki och Josse. Vi hade en trevlig kväll tycker jag :) Micki och jag blev ju själva ett tag för att Kajsa och Josse var lite för nyfikna på en viss person haha.

Josse och jag gick hem och snackade lite, älskar josse, hon är en vän som alltid förstår allt, även när det är riktigt jobbiga ämnen. Det är tummen upp :)

Nu fryser jag så in i helvete, så mina händer kan inte skriva mer nu så ha en bra kväll, blir ingen mer bloggning ikväll.
love bruttanbecka

Dagens låt



Bara för att Kajsa, micki och josse stog och gjorde stämmor på denna på stadsloppen idag haha. Skööna! Sen för att han kmr till rix imon ;)

Fredag

Hejsan :)
Idag har det vart en bra dag. Har vart och informerat om op hela dagen typ och det var nice. Sen käkade vi pizza osv :) på Matten så gjorde vi lite skala där jag jobbade med robin, erika, jenna och lollo ;) Efter skolan så träffade jag Sanna och Amanda en liten stund och nu sitter jag här. Ikväll ska jag ut med Kajsa, Josse och micki på stadsloppet, det ska bli trevligt :) Imon blir det träffa Sanna och sen RIX FM! Denna dag kommer bli awesome!

Ha en bra helg
love bruttanbecka

Just tränat



Nu har jag just tränat och nu blir det dusch och kvällsmat ;)
Godnatt love bruttanbecka

Kajsa gjorde min dag helt Underbar!



Läste just på min vän Kajsas blogg, , att monki ska öppna i jönköping i höst :D
Jag blev sååååååhät glad, jag älskar deras kläder, allt är super snyggt.
Nu ska jag redan börja spara några tusen för att åka dit och shoppa när det öpnnar i höst.
:D:D:D:D

Rix FM



På lördag taggar vi RIX FM!
Jag ska dit med de bästa!
Det är ett måste att komma hit, så väääärt!

dagen låt



Ni som lyssnar, lyssna på hela, jag lovar denna låten är fett bra i refrängen :D

Torsdag

Hejsan.
Idag har det vart en bra dag. Vi började dagen med medicin där vi jobbade på lite, helt okej lektion faktisk. Efter detta hade vi idrott med OPB09 och IPIN08 :O Vi spelade brännboll, lagom tråkigt haha. Efter lunchen så hade vi medicin igen men Alexandra och jag gick lite fram och tillbaka för att vi har vart informatöer från Op idag. Vi är ju så kallade ambassadörer på Op ;) Sist på dagen idag så hade vi karaktär med Hanna, då vi diskuterade en jävla massa olika saker :) vi fick även reda på vårt migrations prov, vilket gick suuuuper bra :D

Idg har tiden gått jätte fort. Åkte hem med erika och sen satt vi kvar i bilen och snackade en stund, hihh. Efter det cyklade jag hem och sen lagade mat till mig och syrran och nu sitter jag här och ska iväg och träna om en halv timme. Hjälp vart tog dagen vägen? :O

Igår på studiedagen så träffade jag världens bästa Jerry. Det var helt underbart, älskar han. Ni som har pojkvän/flickvän vet att det finns inget bättre än att bara ligga och halvsova i sked och bara gosa. Det är helt underbart :D

Men hönni. Ha en bra dag
love bruttanbecka

Studiedag

Godmorgon :)
nu har jag precis gått upp, helt underbart med sovmorron en onsdag. Denna dag blir det att göra klart farmors present, fixa mig lite och sen åka till darling. Vi ska ha en mys dag med godis och film (; Dock har han lanat inatt så vi får se hur pigg han kommer att vara idag, haha. Men nu ska jag ner och käka frukost.
Ha en bra dag
love bruttanbecka

..



Beställde igår, från HM


Håkan Hellström



dagens låt * 2



Tisdag

Hejsan mina vänner.
Nu har jag just kommit hem. dagen idag har vart bra. Började dagen med en matte lektion då vi fick reda på nationella i matte, hur det hade gått. Jag blev väl sådär nöjd men glad att jag inte fick ig ;) Efter lunchen så hade vi engelska redovisning, där ella jag och alexandra redovisade vårat arbete om australien. Det gick skit bra faktisk :) Sist på dagen hade vi svenska då vi såg dagboken och fikade ;)

Nu hade jag tänkt mig att inleda min ledighet med en wallander film :D
Har ju studiedag imon då det blir att träffa bby :)

Ha en bra dag
love bruttanbecka

JAG ÄLSKAR DIG!


2 år sedan



Idag är det 2 år sedan jag kofirmerade mig ,)

dagens låt


Dagen

Hejsan :)
Idag har dagen vart sådär bra, men helt okej. Började dagen med engelska då vi jobbade med redovisningarna. Efter detta så hade vi ekonomi med anders då vi gick igenom lite saker i häftet. Det roliga med Andres är att man kommer alltid in på nått annat när han ska gå igenom nått haha. Efter lunchen så hade vi karaktär. Då vi jobbade med arbetsmiljö osv. EFter skolan drog jag på astma kontroll, det gick bra, har fått en medicin till nu så hoppas de blir lite bättre :)

När jag kom hem så käkade jag lite sen har jag även vart hos mormor. Datan har vart en bra vän till mig idag också haha. Just nu sitter jag och dunkar Dropkick murphys, det är livet!

Hoppas ni haft en bra dag
love bruttanbecka

Gilmore Girls



Jag vet jag är efter, men upptäckte att denna serie är grymt braaaa :D

Dagens låt (Jerry valde)


Heeeelg!

Nu har jag och Jerry just kollat film och haft det allmänt myys. Vi har även käkat grillat :)
Innan Jerry kom idag så var jag med mamma på stan där vi köpte lite blommor till landet osv. Sen var vi och handlade. Jag har även solat en jääävla massa idag ;) Är bruun nu (a)

Igår blev det att jag slog en pling till josse. Vi drog en wallander film som vanligt. Vi unnade oss lite choklad och andra goheter ;)

Nu ropar Jerry på mig så bäst att jag går till han men kan förvarna med att det inte kmr bli så stor uppdatering denna helgen. Men vi hörs nog imon eller så.
love bruttanbecka

Fredag

Halloj.
Idag har dagen varr bra har bara haft 2 lektioner. Först hade vi matte nationella i 2 h. det gick faktisk bra :) Efter lunchen hade vi ROA i 30 min sen slutade vi haha. Men för övrigt är det bara för nice värder, dock inte regnet.
Ikväll blir det att dra datan eller film tror jag, kanske slår en pling till Josse. Imon ska antingen jag och älsk till götet eller så ska vi bara var hemma. Let's see.

ha en bra helg
love bruttanbecka

CORNELIA, jag hittade den :P

DAGENS LÅT


Dagens lååt



Bara för att Frida och Corre har gått och nynnar på denna idag :P

Torsdag

hejsan alla.
Måste börja att säga att jag är sjuuuukt avensjuk på alla som ska till Aya Napa inatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahja nu till mitt tråkiga liv. Idag ahr det väl vart en bra dag. Vi började dagen med prov på migration, det gick ganska bra faktisk :) Efter det var det bad, där vi var så jävla duktiga och simmade 40 längder rygg, jag trodde jag skulle dö?! Efter lunchen hade vi Medicin där vi typ inte gjorde nått vettigt. Vi gjorde medicinsk ordlista och gick igenom lite andningsprocesser, som vad sick tråkiga :P
Sist idag hade vi karaktär med Hanna, då vi satt ute och jobbade i solen. Vi jobbade med arbetsmiljö och säkerthet.

Nu ska jag snaart messa Josse om att vi ska ut och gå, jag pallade ingen aerobic ikväll :P
Ska tillochmed föreslå att vi gå ner till stan och köper glass. Då får man ju motion och även nått onyttigt, det gillar jag! Man lever faktisk bara en gång.

Ha en bra dag
love bruttanbecka

SOMMARLOV NUUUUU!



Bilder från förra sommaren, man får ju ta och bjuda på sig ibland :P

Migration

Nej nu pallar jag inte plugga mer faktisk, har pluggat i 30 min nu typ och mer tror jag inte det behövs. Så nu drar jag ut och går en stund och sen blir det film och senare sova.
Hoppas ni haft en bra dag
Godnatt för idag
love bruttanbecka



gammal bild

dagens låt


Onsdag

hejsan :)
Idag har det vart en bra dag. Just nu sitter jag och pluggar lite Migration, vi har prov på det imon så det är bäst att läsa på lite. Men det är som tur e inte så mycket. Snart ska jag och mamma ner på stan och handla och köpa vattentäta plåster till mig. Vi har bad på idrotten imon så måste täcka min piercing, tyvärr...

Men ha en bra dag
love bruttanbecka

Kväll

Nu blir det kvällsmat och sen film. Har precis pluggat lite matte och lite migration. Har även hunnit med att snacka med darling i typ 30 min, det är alltid lika kul :) Men just nu vet jag inte vad jag ska skriva men nu blir det kvällsmat.
Godnatt på er
love bruttanbecka

dagens låt


Tisdag

Hejsan :)
Just nu har jag just käkat. Jag hade tänkt att plugga lite till provet på torsdag i migration och sen lite matte tills på fredag. bloggar mer senare
love bruttanbecka

Skolan

Halloj alla som läser just nu.
Jag sitter just nu i en datasal i skolan och ska snart börja engelskan. Jag Ella och alexandra håller på med vårt grupparbete om kultur i Australien. Annars så har det vart en bra dag hittils. Vi har haft matte och lunch. I inas spelade även Mayday Mayday lite låtar, haha. De var ju bra :)

Nu ska jag börja jobba, bloggar mer när jag kommer hem.
Love bruttanbecka

skärgårdsdoktorn

Hejsan igen
nu har jag just ätit och nu ska jag lägga mig en stund och kolla Skärgårdsdoktorn, längesen jag såg de haha. Det var mitt favo program när jag var liten. Efter några avsnitt så ska jag ut och springa idag igen :)

Ha en bra dag
lovebruttanbecka

Italien 08


Saknar dig.



Hilbert "Didde" Hansson *1912-2010*

Usch när jag tänker tillbaka på dagen då mamma ringde, 12 januari första dagen på min praktik, hon ringde runt 14,00 jag skulle precis sluta. Jag gick ut ur fikarummet för att ta samtalet från mamma. En ledsen röst frågade när jag slutar och när jag kommer hem. Jag hör mormor gråta i bakgrunden. Jag börjar gråta innan mamma ens har sagt menningen. Becka, Didde är död.
Denna dag har jag inte velat komma någonsinn i mitt liv, men den kom och det var skit! När jag hade hämtat min jacka och gått ut mot bussen rann tårarna från min kind, folk tittade. Jag ringde Josse, pratade lite med henne. Ringde även älsklingen. Han kom in till mig på kvällen då vi skulle gå och kolla på Didde, min kära gammelmorfar som har betytt allt för mig, jag gick först inte in, jag klarade de inte, kunde knappt stå vid detta ögonblick då jag samlade min mod att gå in och säga farväl. Du låg där och var jätte fin, det såg ut som du sov. Jag vill fortfarande tro det. Men du är borta.
Jag kan inte förstå detta. Nu när jag ser din gravsten det är först då det går in i mitt huvud att du är borta, borta föralltid. Men jag säger att jag har världens bästa skyddsängel som skyddar mig i allt jag gör och det är du.
Jag hoppas du väntar på mig där uppe, så vi kan leva om tiden vi hade och den tiden vi missade.

Jag älskar dig Didde, du är och kommer alltid vara världens bästa gammelmorfar.
Tänker på dig just nu,

dagens låt



Fin fin låt :)

Måndag

Hejsan alla.
Nu är jag hemma, fick skjuts hem av mormor :D
Idag har det vart en bra dag, dock alltid lika trött på måndagar haha. Vi hade lite betygsnack och jag avr jätte nöjd med vad som sades iaf :)

Nu ska jag internet shoppa. Ellos har erbjudande idag så man kan ju se om man hittar nått.
Ha en bra dag
love bruttanbecka

bröllop

Ni som har läst min blogg länge och känner mig ni vet att jag ÄLSKAR bröllop. Och nu fick jag se att min gamla lärare hade gift sig i helgen, jag var även inne på någon hemsida hos en fotograf som hade tagit deras bilder så tänkte att jag måste visa er de, tyckte de var jätte fina :)



Rebecka Dagen



Idag har jag namnsdag, JIPPI. Redan fått lite smått och gott til plonkan ;)

löpt

Hejsan :)
Nu har jag just kommit in efter att ha vart ute och sprungit lite, de går faktisk bättre och bättre för varje gång jag är ute:) Nu blir det duschen och sen lite data även tv senare. det visas en bra film på 3:an tror jga det var. The perfect man, dock gammal och man kan den utan till men den är bra :)

Ha en bra kväll och godnatt
love bruttanbecka

55 tips till en bättre kropp




1. Öka på proteinerna, det vill säga livsmedel med kött, fisk och ägg. De mättar mer än kolhydrater (exempelvis bröd och godis) och ger långsammare förbränning.

2. Välj magra proteiner. Kyckling, fisk och rökt skinka är bättre än köttbullar och korv.

3. Drick mellan en och två liter kallt vatten varje dag.

4. Drick inte drycker som innehåller alkohol.

5. Ät flera gånger om dagen, helst fem-sex gånger, men mindre portioner. Det håller igång förbränningsapparaten längre.

6. Välj bra törstsläckare. Vatten är den bästa, men även läskedryck (utan koffein), mjölk och juice fungerar.

7. Om du ska träna efter maten: vänta två timmar, minst. Då får du bäst förbränningseffekt.

8. Välj långsamma kolhydrater. Pasta är bättre än potatis och ris. Det ger en jämnare förbränning.

9. Promenera! Bättre aktivitet om du vill bränna fett finns inte. Om du kan välja, ta en morgonpromenad hellre än en kvällspromenad. Ät inget före.

10. Gå mellan 45 och 90 minuter. Ju längre desto bättre, men promenera inte mer än en och en halv timme – då kan du förlora muskler i stället.

11. Vill du öka på effekten ytterligare, välj kuperad terräng och använd gärna stavar.

12. Drick två koppar kaffe 30 minuter före promenaden. Koffeinet ökar frisättningen av fett från fettcellerna och du bränner mer.

13. Ät lite proteiner innan du går ut, förslagsvis äggvita eller mager fisk. Det ger bränsle som sätter fart på fettförbränningen.

14. Innan du går ut: drick ett stort glas vatten. Det motverkar uttorkning, som i sin tur har betydelse för förbränningen.

15. Ät omedelbart frukost när du har varit ute och gått på morgonen. Det motverkar den muskelnedbrytning som annars äger rum.

16. Gillar du te? Drick mer! Koffeinet ökar energiförbrukningen i levern och kan påskynda viktnedgången. Särskilt grönt te anses bra.

17. Ät en stadig frukost. Det gör dig mindre sötsugen resten av dagen.

18. Krydda maten. Starka kryddor ökar energiförbrukningen. Till dem hör senap, ingefära, chili och cayennepeppar. Med hjälp av dessa kan du öka energiförbrukningen med hela 200 kalorier om dagen!

19. Ät så mycket grönsaker du kan. De ger många nyttigheter, men lite energi. Ungefär två femtedelar av en tallrik bör innehålla sallad när du äter.

20. Välj sojaprodukter. De är fulltankade med protein och kan höja thyroxin-nivåerna, som är viktiga för fettförbränning.

21. Om du inte gillar fisk, ät fiskolja som kosttillskott. Fet fisk innehåller nyttigt fett och massor av proteiner som håller förbränningen i gång.

22. Prova att äta tillskott med äppelcidervinäger. De minskar blodsockersvängningarna och hungerkänslorna, vilket hjälper dig att gå ner i vikt.

23. Du kan också prova kosttillskottet 5-HTP. Enligt studier kan medlet dämpa aptiten och stimulera förbränningen. Passar dig som inte har så stor övervikt, omkring fem kilo.

24. Ät regelbundet och försök planera in två riktiga, lagade mål mat om dagen.

25. Håll nere på fettet, men uteslut det inte! Ungefär 20 procent av ditt energiintag bör komma från fett. Välj vegetabiliska källor och undvik animaliska.

26. Var försiktig med uteluncherna, de är ofta onödigt feta. Undvik panerat, pajer, stekt potatis, majonnäs och såser. Ta ordentligt med sallad i stället.

27. Tillåt dig att äta vad som helst en gång i veckan. Fettförbränning kräver disciplin, men då och då måste du kunna unna dig något gott också.

28. Uteslut kolhydrater med snabb förbränning, som ris och ljust bröd. De ger dig svajande blodsocker och godissug.

29. Om du äter godis – välj en bra sort. Undvik choklad, satsa hellre på karameller eller sockerbitar. Välj även bort lakrits, eftersom det kan sänka testosteronnivån hos män – och därmed fettförbränningen.

30. Det finns rön som tyder på att ginseng kan hämma förbränningen. Så det kan vara idé att skippa tillskottet om du samtidigt vill gå ner i vikt.

31. Börja med någon form av träning, utöver promenaderna. Simning, aerobics och joggning är perfekt.

32. När du tränar – ta det lugnt. Du förbränner mest fett vid låg intensitet. Det är dock viktigt att påpeka att även högre tempo ger förbränning, men då riskerar även muskler att försvinna.

33. Styrketräna någon gång i veckan. Det ger större muskelvikt och fler muskler förbränner mer fett, även i vila.

34. Håll koll på pulsen när du tränar. Ett bra riktmärke är 65 procent av din maxpuls. Maxpulsen räknar du ut genom att ta 220 minus din ålder. Tränar du hårdare, var noga med återhämtningen – annars förlorar du muskler i stället för fett. Vila varannan dag.

35. Dela upp träningen. Din kropp fortsätter att bränna fett på högsta varv omdelbart efteråt. Ju mer ”efter träningstid” du har under en dag, desto bättre.

36. Variera det dagliga kaloriintaget. Det har ansetts vara mer effektivt än att hålla samma energinivå varje dag. Växla mellan 1 500, 2 000, 2 500 och 3 000 kcal per dag.

37. Sluta stressa! Höga adrenalinnivåer leder lätt till övervikt och motverkar dina syften. Träna avspänning och lär dig säga nej.

38. Ät mycket frukt. Det ger massor av nyttigheter och relativt långsamma kolhydrater.

39. Ha alltid en vattenflaska i beredskap, var du än är. Då minskar risken att du stoppar i dig godis. Lite morötter är också bra ”snacks”.

40. Stek i olivolja, inte margarin. Och vänj dig av med att ha smör på mackan.

41. Undvik feta mjölkprodukter, men drick gärna magrare varianter. Mjölk i sig är nyttigt och det finns rön om att drycken kan underlätta viktnedgång.

42. Krom kan ha viss effekt om du känner stort sötsug. Det finns som kosttillskott, kolla i din hälsokostaffär.

43. Öka på med fibrer i maten. Dels ger de mättnadskänsla, dels kan de binda fett redan i mag- och tarmkanalen. Rågbröd är exempel på ett bra livsmedel.

44. Testa naturmedel innehållande fibret kitosan. Ämnet har i studier visat sig kunna absorbera fett och underlättar viktnedgång.

45. Ät långsamt. Det tar upp till 20 minuter för din hjärna att förstå att magen är full. Stoppar du i dig för mycket och för fort blir du snart proppmätt.

46. Ät mer vitlök. Anses omvandla energi till värme och är därför bra om du vill bränna fett.

47. Dra på smilbandet! Ett gapskratt ökar energianvändningen med 75 procent jämfört med när vi är i vila. Ett skrattyogapass kanske vore något?

48. Sex är en utmärkt fettförbrännande aktivitet (kostar fem kcal per minut). Dessutom kan sexuell hunger ta sig uttryck i frossande, så där har du ytterligare en anledning till att ha mer sex.

49. Håll i gång. Du bränner kalorier även utanför gymmet. Att gå uppför trappor, klippa gräset, hugga ved, skotta snö och handla kostar energi.

50. Sov ordentligt. Det låter kanske konstigt, men fettförbränningen blir bättre om du sover gott, eftersom du då utsöndrar ett tillväxthormon som hjälper till att minska fettdepåerna.

51. Testa att ta CLA-syror. De har visat sig öka fettförbränningen i cellen, vilket till viss del kan hjälpa dig i strävan att tappa kilon.

52. Undvik lightläsk. Åtminstone vissa studier har pekat på att läsk med aspartam som sötningsmedel ökar godissuget.

53. Tänk positivt. Bestäm dig för att du ska klara det. Ha disciplin, men var också snäll mot dig själv mellan varven.

54. Ha tålamod. Kroppen klarar inte av att göra sig av med mer än två kilo fett i veckan. Tänk på att en långsam viktnedgång ger bäst resultat.

55. Banta inte! Du hamnar bara i en kamp mot hungern som du förr eller senare förlorar

Vill till ULLARED


dagens låt


Söndag redan

Hejsan läsare.
Just nu har jag just vart nere och käkat frukost.
Kvällen igår var helt sjuk bra! Först tre rätters med underbara Josse. Det var ju hur gott som helst. Först var det kycklingspett med sås och lite sallad osv. Sen var det buffe att ta vad man vill och sen wokade kokarna de. Och till efterätt var det en desertbuffe. Jag tog friterad banan och glass :D
Efter denna måltid så åkte jag och Josse hem en stund och sen ner på stan igen för att träffa lite folk utanför Maskinen. Det gjorde vi, vi var med Sanna, Frasse och Manda <3 bl.a
Runt halv 1 åkte vi hem och för min del blev det då film och sen somnade jag jävligt gott haha.

nu ska jag snart ladda hem lite ny och god musik och sen försöka städa lite
love bruttanbecka

Dagens låt



För att jag saknar Ensam mamma söker!

plus och minus


Plus just nu:
  • Att vara ledig :D:D
  • Kvällen kommer bli toppen :)
  • Att jag har 3 sommarjobb i sommar :)
  • Att vädret börjar blir riktigt toppen :)

Minus just nu:
  • Att jag inte fått träffa mina käraste vänner på ett par dagar nu.
  • Har ett förstor behov av godis haha.
  • Att jag är jävligt torr på att blogga just nu.

Aneby

Hejsan :)
Nu har jag just kommit hem från aneby, halva 6 up gruppen har vart där och dansat :) Det var ganska kul dag ändå faktisk. Kajsa Josse och jag dansade och vi käkade 'även på Aneby grillen haha. Nu ska jag snart börja göra iordning mig inför ikväll. Jag och Josse ska ut och käka 3 rätters och sen blir det Vårskriket :D

Ha en bra lördag
love bruttanbecka

dagens låt


Jönköping

Hejsan alla.
Nu har jag precis kommit hem från jkpg med hjärtat. Jag hittade lite nytt till garderoben. Ett blommigt linne, en bas t-shirt, ett par pilot brillor och en lång hood tröja. Detta var en värd dag :) GOd mat och underbart sällskap.
Nu ska jag och Jerry snart hem till mig i Eksjö, dock är jag just nu jävligt trött på att åka tåg haha.

Imon dansar 6 up på Aneby dagen mellan 11,00-14,00 så kom gärna och kolla :)
love bruttanbecka

Till Sanna

Nu har jag just käkat, det blev tacos och sen glass till efterätt :) Nu ska jag bara packa lite till baby sen bär det av ner till Sanna. Träffa henne Manda och ellan lite innan tåget går mot Nässjö.
Ha en bra dag alla
love bruttanbecka


Foto: Rebecka Nilsson

Hejsan Bloggen, skulle bara testa att mobi...

Hejsan Bloggen, skulle bara testa att mobil Blogga med den ganska nya funktionen. Att bara skicka ett vanligt sms. Innan har jag alltid gått in via internet och Bloggat men nu kan man ju alltid hoppas på att detta fungerar ist:) love bruttanbecka


Dagen

Hejsan ;)
Jag har just nu ätit frukost och kollat på film, Idag fick det bli filmen the accidental husband, skit bra film :) Annars så funderar jag just nu på att dra in i duschen snart osv. Ska träffa Sanna lite innan jag drar till älsklingen idag. Längtar efter Jerry faktisk ;)

Men ha en bra dag, jag bloggar under dagen, blir nog mycket mobilblogging så kanske inte så mycket bilder men de får ni som läser stå ut med :)
Love bruttanbecka

Dagens låt


världens bästa skådespelare




Jeffrey Dean Morgan


Godnatt

Hejsan :)
Nu har jag just kommit in, jag och Josse har vart ute och gått. Vi har även fått lite fina bilder från en jätte snäll gubbe som har tagit bilder på oss haha, han är skit söt :) Vi har skickat in Dagens ros till han faktisk :)
Nu ska jag sova, sov gott alla som läser :)

ledig

Onsdag:

Ikväll ska jag endast mysa med mig själv haha, jag hade tänkt kolla film jätte länge in på natten osv. ;)




Torsdag:

Denna torsdag ska jag först träffa Sanna lite, vi ska gå runt sjön och snacka lite. Sen bär det av till Jerry, ingen aning om vad vi ska göra men det kommer väl i ett blogginlägg just då.

 

Fredag:

Idag ska jag och älskling till Jönköping och shoppa järnet. På kvällen ska jag hem eftersom jag ska upp tidigt på lördag.

Lördag:

Dansa på aneby dagen hela dan, från 11.00-14,00. Ingen aning om vad som händer mer under just de timmarna men.. På kvällen sen ska jag och Josse ut och käka, jag ska bjuda henne eftersom hon har fyllt år. Vi ska käka 3 rätters :D Senare på kvällen blir det lite vårskriket.

 

Söndag:

Inga planer denna dag mer än att jag ska träna Skivstång med Josse, annars är jag öppen för förslag denna dag haha.


22 månader igår



Igår hade jag och älsklingen 22 månader, det är ett tag faktisk, men jag älskar min Jerry lika mycket idag som jag gjorde för 22 månader sen :)

Dagens låt


onsdag

Hejsan :)
Jag har inte kunnat blogg nått idag, nu i eftermiddags, en propp gick här i hemmet så allt har vart släckt hihh.
Men idag har det vart en helt okej dag. Började dagen med att göra nationella i matte A, fy fan de kan bara gå och dö! Det gick lite bra på vissa uppg, men skit på det mesta. usch ni som gjorde provet idag vet att det var sjukt svårt. Annars så hade vi hål timma i 2 timmar typ sen svenska med Gunilla i 20 min haha. Vi ska få daim tårta av henne haha :)

Nu har jag nyss kommit hem, jag och mammsen har vart och gjort i ärenden på stan, sen tog vi även en liten tripp till intersport, där jag fick ett par gråa mjukis byxor eftersom att det är nagelack på mina andra -_-, jag har även hittat en tröja som jag ska köpa när jag och bby är i Jönköping.

ha en bra dag
love bruttanbecka

powerwalk

Hejsan igen
Det blev ingen springrunda för våran del, men vi körde en jävla powerwalk istället, och det sägs ju att man bränner mer fett på det så det är ju posetivt haha. Men jag var ju svettig efter åt och det var ju det som jag såg som viktigast haha.
Nu ska jag dra ihop en fruksallad och sen blir de film, pallar inte lägga mer energi på detta jävla nationella nu.
Godnatt för idag
lovebruttanbecka

dagens låt


Tisdag

hejsan :)
Idag har det vart en bra dag. Började dagen med en föreläsning av en mamma som har ett barn som lider av Downs syndrome. Det var en ganska annorlunda föreläsning men väldigt bra, hade dock velat att den va tydligare. den hade vart mer intresant då. Efter detta hade vi lunch och sen engelska, då vi har börjat jobba med kultur grupp arbete. Jag, ella och alexandra är i grupp. Vi ska redovisa om Australien ;) Efter engelskan hade vi matte där jag pluggade lite till nationella som är imon, sist hade vi svenska då vi redovisade. Jag snackade om festivaler, de gick väl helt okej.

Nae nu ska jag äta sen blir den en jogging tur med Josse, hoppas på att få en skön runda med inga astma anfall :P
Ha en bra dag
love bruttanbecka

matte

Usch Matte dödar verkligen mig!
Även att jag har bra Musik osv men det är riktigt segt ändå :P
Men känner att jag måste göra lite inför nationella på onsdag. Vi har fått massa gamla nationella innan så har övat lite på de, men kan inte säga att jag kan mycket mer nu haha. Men har iaf kommit fram till vad jag måste fråga Magnus om imon :P

love bruttanbecka

6-up


Måndag..igen

Hejsan igen ;)
Nu är jag hemmmmmmma,åh vad skönt säger jag bara, idag har jag var sjukt trött :P
Vi har lyssnat på sydafrikanerna på morronen som jag skrev imorse. Sen hade vi samhäll med eknomi med Anders, jag höll på att somna så törtt var jag haha. Efter lunchen hade vi karaktär i 2 och en halv timma. Då vi diskuterade lite, gick i genom lite olika saker som hör till Människan socialt och Kulturellt.

Påvägen hem tog jag sällskap med Erika och Cornelia, mysiga flickor de ;)
på bussen fick man även sällskap av gamla vännen Anton, kul att snacka lite faktisk ;)
Nu ska jag surfa in lite på facebook och sånna goa grejer,
ha en bra dag
love bruttanbecka

dagens låt


I skolan

Hejsan alla läsare:) just nu sitter jag i skolan och väntar på att mina vänner ska komma. Tåget kommer ju alltid så tidigt hit, kommer till skolan vid tjugo i 8 och vi börjar vid kvart över 8, värt? Nej:p Nu direkt på morgonen har vi engelska då sydafrikanerna kommer igen. De ska bli kul. Nu har jag fått sms så nu ska jag svara på de. Men ha en bra dag:) love bruttanbecka

dagens låt


Söndag

Hejsan :)
Igår var det en bra dag. Vi käkade pizza och såg filmen the proposal, den var skit bra :)
Efter detta så drog vi fram godiset och såg en skräck film, Wrong Turn 3 :)
Idag så har vi just nu precis gått upp och vi ska nsart käka. Gott att ligga i sängen länge på söndagar :)

Jag har även kommit fram till att jag vill köpa en mini pc nu, så vi sitter och kollar upp de nu.

Ha en bra dag
love bruttanbecka

Kväll

Hejsan :)
Nu är jag hos älskling, vi har precis beställt pizza till familjen Björkman, GOTT! Sen blir det film, the proposal :)
Men nu ska jag vara social med älskling, ha en bra kväll
love bruttanbecka

Finalen från igår


MÅSTE



Hejsan förlåt att de blir så många låtar idag osv. Men denna låten måste jag bara ladda upp, det är ju reklam låten och några dansade till den igår på dansuppvisningen ;)

Lördag

Hejsan :)
Nu ska jag snart ner och äta frukost, jag kan iväg till älskling senare runt 2 tiden :)
längtar så jag kan dö!

Ha en trevlig helg
love bruttanbecka


dagens låt


Dans

Hejsan folket
Nu har jag precis tävttat av ALLT smink och borstat ut allt hårspray från dansuppvisningen ikväll. FY FAAAN VAD BRA DE GICK! VI I 6 UP ÄR FAN BÄÄÄÄST!
Ni som inte gick missade verkligen nått! Bilder och filmer kommer förmodligen imon :)

ha ne bra kväll
love bruttanbecka

boring



Bara så ni vet så hatar jag denna boken!
Vi jobbar med den nu och den är det värsta jag vet, haha ni kan ju anteckna detta till intresseklubben :)

Godmorron

Hejsan folket ;)
Nu sitter jag på karaktär med Hanna. Vi ska leta på internet om olika sjukdomar och hälsa i olika kulturer, men jag känner att jag ger upp. Hittar inget ändå (a)
Snart har vi lunch och jag hoppas på att få träffa världens bästa och finaste Jerry då :) Saknar han så jag skulle kunna döda nu!

Ikväll är det dansuppvisning, TAGGA!
6-up har alltid vart bäst och kommer vara det ikväll med, missa de inte!
ikväll efter dansen blir det kanske att dra en pizza med Josse och sen hem och dra nån film eller nått. Men vi får se:)
Jag bloggar nog lite mer när jag kommer hem om jag hinner. Kommer hem vid 4 och vi ska typ ses runt 7 tror jag så måste hinna käka och göra iordning mig också ;) Men kanske kastar in nån bild på hur jag ser ut för en gångs skull haha.

Nu måste jag nog jobba, innan Hanna ser att jag sitter här,
love bruttanbecka

Genrep



GENREP nästa, ska bli kul att se alla andra grupper och visa att 6 up är bäääst!
Jag har taggat med godis och en loka för kvällen :)
Blir förmodligen ingen mer bloggning idag, är borta hela kvällen så :)
Ha en bra dag
puss

Astma anfall

Hejsan folket :D
idag har det var en dålig dag!
Började dagen med karaktär med hanna då jag ella och alexandra redovisade lite frågor vi har gått runt och frågat folk på Brinell. Sen var det Idrott då vi skulle springa, jag fick astmaanfall och mådde piss. Sen var du lunch har nog aldrig tyckte att fil har smakat så äckligt :P
efter lunchen hade vi medicinsk grundkurs så vi såg ''My sister's Keeper'', har ni inte sett den filmen så ska ni se den :)  Sist på dagen hade vi karaktär med Hanna igen, då vi chillade med lite student snack och lite frågor ;)

Och Cornelia läser du detta så KRYYYYYA PÅ DEJ! <33
love bruttanbecka

Sista



SISTA ANDRA AVENYN AVSNITTET IDAG!
21,00 på 1:an

Dagens låt


Hejsan folket

Just nu sitter jag i datasalen med Ellut och Alexandra. Cornelia och Frida är tyvärr sjuka idag :(:(:(
Vi har just vart och lyssna på några afrikaner som berättat om sina upplevelser och snackat lite om hur de har det. De dansade även nån afrikansk dans med lite budskap i. Det var riktigt kul faktisk :P

Just nu har vi hål till 13,00 och sen ska vi och kolla på 3ornas projekt arbeten. Sen slutar vi, awesome :D

Ha en bra dag
love bruttanbecka

Dagens låt


Tisdag

hejsan :)
Idag har det vart en kanon soft dag hihh.
Började dagen med en matte lektion då Ella och jag jobbade skit bra, vi är så duktiga :D Efter lunchen hade vi engelska då vi satt och tramsade en massa, vi kom på lite frågor till sydafrikanerna som kommer nästa vecka.
- do you live in telts? :O

efter engelskan har vi hål på en och en halv timma så Ella, Corre, Alexandra, Pontus och jag jobbade lite svenska. När vi kom till svenskan runt 2 tiden så sa gunilla att vi kunde sluta om vi gjorde det hemma och att det var klart inom kort, så det var chill. Kom dock inte hem förrens nu ändå :O Jävla praktikanter som ska köra bussen :@

Nu ska jag skriva svenska
love bruttanbecka

Dans

DANSUPPVISNING I EKSJÖ!
7 maj i P-hallen
kl. 20.00
kostar 30 kr.
VÄRT!





bilder från en gamal dansuppvisning med 6-up :D


foto tips från Bruttanbecka.



 

För att få bra bilder tycker jag detta krävs för en bra foto samlig :)

Djupet:


För att få djupet i bilden kan du till exempel ha någon gren framför eller nått lite framme i bilden och inte bara motivet. Kolla på bild 1 och 2. Om man jämför de så ser man att nr 1 har mer djup än 2:an pga att det är ett vasstrå i mitten. Om man kollar på bild 3 och 4 så ser man även där att 3:an har mer djup för att där har jag siktat in mig i mellan formade grenar runt motivet. I 4:an så är det inget djup, bilden kan vara fin utan djup. Men det är absolut mer att kolla på om det finns nått djup.


Motivet ska ej vara i mitten:

Detta tipset går ut på att hitta olika prepesioner. Man ska försöka i vissa fall att inte få motivet i mitten av hela bilden. Den kan då kännas tråkig. Om man jämför bild 1 och 2 så är den vita blomman nästan i mitten och blir bra men ändå ganska enformig. Kollar man då på 2:an så har jag placerat den i högra hörnet. Den blir lite spexigare. Sedan 3 och 4:e bilden som föreställer maskroser så är 3:an i mitten nästan och 4 åt sidan. Ni kan själva ta era egna slutsatser om de. Den bilden som är sist där min kära vän fick vara med. Detta med ”Ej i mitten” gäller även personer, för mig iaf. Jag har tagit ett kort så hon inte var i mitten, men nästan. Men det blir djup i bilden och det finns mycket att kolla på.


Närbild:

Närbild är absolut inte svårt att ta och väldigt fint tycker jag :) Det man ska tänka på är att hålla kameran väldigt stilla så bilden inte blir suddig, det är det felet jag har gjort på de suddiga bilderna, inte håller kameran stilla. Innan du börjar fota närbild kolla i kameran om du har någon inställning för närbild, bliderna blir bäst om du har rätt inställning. Sen ska du också tänka på att har du automatisk zoom så låt kameran zooma själv!


Effekter:

Detta är det sista fototipset. Men det är att verkligen andvända effekterna i kameran, det blir riktigt snygg. Jämför dessa bilder så ser du att båda är fina med det blir pricken över i:et att ha bilden i Sepia.


hår



Nu blir det att ta tag i mitt tråkiga hår och göra det lite vågit ;)
Får se hur det blir dock haha!

love



Ville bara säga att jag älskar min grabb väldddddddddigt mycket!
Han är den bästa!
<33

Dagens låt

fick bli 2 st idag, kunde inte bestämma mig ;9



film time



denna filmen får det bli nu, laddade just ner den :)
så vi får se om jag rekomenderar den ;)

Dagen

Hejsan :)
Idag har det vart en bra dag. Vi hade först engelska då vi redovisade. Jag var i grupp med ellut, pontus och emma. Usch detta gick inte bra nånstans :P Men läraren sa att det var bra så får väl lita på henne :P
Efter detta hade vi våran sista lektion för dagen. Vi hade samhäll med Anders. Vi kollade på lyxfällan :)
På våran rast så gick vi och kollade på finalen i brinell talang! Det var riktigt nice faktisk ;) de jag ville skulle vinna, vann! :) De hade gjort en egen text till alla som inte dansar ;)

Efter detta var vi på studiebesök på ambulansen i Nässjö, det var nice som faen! Taggar att bli ambulans eller brandman som fan nu. Jag skiter i om man inte får bli det för att man har astma, jag ska bli det!!!!!!! :)

Nu när jag kom hem klämde jag en billys haha ;)
nu ska jag se film
lovebruttanbecka

hej.

Hejsan :)
Nu har jag inte skrivit på ett tag igen. Men har haft fullt upp. Valborg var toppen! (bilder kommer snart).
Igår kom älskling hit och vi hade det super mysigt och kollad film :) Idag har vi solat en massa och bara tagit det lugnt, bloggar mer imon ;)

Nu ska jag säga hejdå till bby som ska hem
love bruttanbecka

RSS 2.0