foto tips från Bruttanbecka.



 

För att få bra bilder tycker jag detta krävs för en bra foto samlig :)

Djupet:


För att få djupet i bilden kan du till exempel ha någon gren framför eller nått lite framme i bilden och inte bara motivet. Kolla på bild 1 och 2. Om man jämför de så ser man att nr 1 har mer djup än 2:an pga att det är ett vasstrå i mitten. Om man kollar på bild 3 och 4 så ser man även där att 3:an har mer djup för att där har jag siktat in mig i mellan formade grenar runt motivet. I 4:an så är det inget djup, bilden kan vara fin utan djup. Men det är absolut mer att kolla på om det finns nått djup.


Motivet ska ej vara i mitten:

Detta tipset går ut på att hitta olika prepesioner. Man ska försöka i vissa fall att inte få motivet i mitten av hela bilden. Den kan då kännas tråkig. Om man jämför bild 1 och 2 så är den vita blomman nästan i mitten och blir bra men ändå ganska enformig. Kollar man då på 2:an så har jag placerat den i högra hörnet. Den blir lite spexigare. Sedan 3 och 4:e bilden som föreställer maskroser så är 3:an i mitten nästan och 4 åt sidan. Ni kan själva ta era egna slutsatser om de. Den bilden som är sist där min kära vän fick vara med. Detta med ”Ej i mitten” gäller även personer, för mig iaf. Jag har tagit ett kort så hon inte var i mitten, men nästan. Men det blir djup i bilden och det finns mycket att kolla på.


Närbild:

Närbild är absolut inte svårt att ta och väldigt fint tycker jag :) Det man ska tänka på är att hålla kameran väldigt stilla så bilden inte blir suddig, det är det felet jag har gjort på de suddiga bilderna, inte håller kameran stilla. Innan du börjar fota närbild kolla i kameran om du har någon inställning för närbild, bliderna blir bäst om du har rätt inställning. Sen ska du också tänka på att har du automatisk zoom så låt kameran zooma själv!


Effekter:

Detta är det sista fototipset. Men det är att verkligen andvända effekterna i kameran, det blir riktigt snygg. Jämför dessa bilder så ser du att båda är fina med det blir pricken över i:et att ha bilden i Sepia.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0